Διαχείριση και Έλεγχος Δαπανών (HTM 441)

Το μάθημα περιλαμβάνει μελέτη των αρχών και τεχνικών διαχείρισης δαπανών και συστημάτων ελέγχου στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία.  Αναλύονται τα εξής θέματα:  τεχνικές κοστολόγησης και ανάλυσης αποθεμάτων σε όλα τα επισιτιστικά τμήματα της μονάδας, αρχές λογιστικού και λειτουργικού ελέγχου, εκπόνηση προϋπολογισμών και τεχνοοικονομικών μελετών, εκπόνηση ισολογισμού, ανάλυση σημείου εξίσωσης συνολικών εσόδων και συνολικού κόστους, έλεγχος εργατικού κόστους και υπερωριών, ανάλυση αποκλίσεων, διαχείριση κεφαλαιακού προϋπολογισμού, αρχές κοστολόγησης υπηρεσιών, και έντυπα ελέγχου.