Σχεδιασμός και Συντήρηση Εγκαταστάσεων (CAPM_361.1)
Η ξενοδοχειακή Βιομηχανία
είναι ένας αναπτυσσόμενος τομέας όπου συνεχώς εισάγονται καινούργιες επιχειρήσεις
καθώς οι παλαιότερες ανακαινίζονται προκειμένου να προσαρμοστούν στις νέες
τάσεις και την απαιτητική αγορά.Η
κατασκευή η και ανακαίνιση, θεματικών αλλά και ξενοδοχείων boutique προϋποθέτει διευθυντικά στελέχη
που να κατέχουν σχετικές γνώσεις προγραμματισμού, σχεδιασμού τη συντήρηση τέτοιων
καταλυμάτων.
Ερευνητική Εργασία στη Ζαχαροπλαστική και Αρτοποία (CAPM_322.1)
Επαγγελματικά Γαλλικά IV (CAFR_311.1)
Αυτό είναι το τέταρτο επίπεδο μιας διαδοχικής σειράς μαθημάτων Γαλλικής Γλώσσας για επαγγελματικούς σκοπούς. Το μάθημα, όπως όλα τα μαθήματα γλωσσών, είναι εναρμονισμένο με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ) και στόχος του είναι η προετοιμασία για το επίπεδο Α2.2. Το μάθημα προσβλέπει στην ενίσχυση των γνώσεων των φοιτητών στον τομέα του επισιτισμού και του τουρισμού, αναπτύσσοντας παράλληλα ενισχυμένες γλωσσικές, επικοινωνιακές και επαγγελματικές δεξιότητες στη Γαλλική Γλώσσα. Το μάθημα περιλαμβάνει θέματα που σχετίζονται κυρίως με τους κανόνες υγιεινής για την προετοιμασία και φύλαξη ψαριών και θαλασσινών, τους κανόνες υγιεινής για την προετοιμασία και φύλαξη επιδορπίων, παγωτών και γλυκών μειγμάτων, την παρουσίαση ενός πιάτου και τη σύνθεσή του, το γαλλικό κρασί, την παραδοσιακή γαλλική κουζίνα, τους τύπους μενού εστιατορίων, βασικές διατροφικές ορολογίες διάσημους Γάλλους Σεφ και γαστρονομικούς οδηγούς, καθώς επίσης και λεξιλόγιο σχετικό με ψάρια και θαλασσινά, επιδόρπια, παγωτά και γλυκά μείγματα και βασικές διατροφικές ορολογίες.
Διεθνής Κουζίνα: Aπό Κλασσική μέχρι Φιούζιον (CAPM_311.1_A)
Φιλοσοφία μαθήματος
|
Το μάθημα αυτό έχει ως σκοπό να παράσχει στους φοιτητές γνώσεις σχετικά με την προέλευση συγκεκριμένων διεθνών κουζινών καθώς και με τα πολιτιστικά και κοινωνικό-οικονομικά στοιχεία που έχουν επηρεάσει, διαμορφώσει και βοηθήσει στην εξέλιξη των χαρακτηριστικών κάθε κουζίνας. |
Στόχοι
|
Το μάθημα αυτό εισάγει τους φοιτητές στη γαστρονομική κληρονομιά της διεθνούς κουζίνας με συναφή κλασικά και παραδοσιακά εδέσματα με έμφαση στους παράγοντες που οδήγησαν στην εξέλιξη της σύγχρονης και μοντέρνας παρουσίασης των εδεσμάτων αυτών. Επίσης, επικεντρώνεται στην εφαρμογή αποτελεσματικών στρατηγικών, στην οργάνωση και τη διοίκηση της κουζίνας, και τις δεξιότητες διαχείρισης του διαθέσιμου χρόνου για την παραγωγή πιάτων από εθνικές κουζίνες. |
Διοίκηση Κουζίνας (CAMM_311.1)
Το μάθημα αυτό παρουσιάζει μια συστηματική
προσέγγιση με σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση μιας επαγγελματικής κουζίνας.
Συμπεριλαμβάνει τη βασική διαχείριση μιας κουζίνας, τη στελέχωση, την
εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων, τις τεχνικές χειρισμού τροφών, τα
πρότυπα ασφάλειας υγιεινών διαδικασιών στον χώρο εργασίας, τον σχεδιασμό και
λειτουργία της κουζίνας, τη συγγραφή και ανάπτυξη του μενού και την επιλογή και
συντήρηση εργαλείων και εξοπλισμού κουζίνας.
Ο κύριος στόχος αυτού του μαθήματος είναι να
βοηθήσει τους φοιτητές να αναπτύξουν υψηλής ποιότητας πρότυπα διαχείρισης
κουζίνας σε όλους τους κλάδους της επισιτιστικής βιομηχανίας. Στοχεύει επίσης
στο να βοηθήσει τους φοιτητές να αφομοιώσουν τις αρχές που θα τους οδηγήσουν
στην παραγωγή των σωστών ποσοτήτων φαγητού στη βέλτιστη ποιότητα, για τον
απαιτούμενο αριθμό ατόμων, στον σωστό χρόνο, με την αποτελεσματικότερη χρήση
του προσωπικού, του εξοπλισμού και των υλικών.
Διεθνής Κουζίνα: Από Κλασσική μέχρι Φιούζιον (CAPM_311.1_B)
Φιλοσοφία μαθήματος
|
Το μάθημα αυτό έχει ως σκοπό να παράσχει στους φοιτητές γνώσεις σχετικά με την προέλευση συγκεκριμένων διεθνών κουζινών καθώς και με τα πολιτιστικά και κοινωνικό-οικονομικά στοιχεία που έχουν επηρεάσει, διαμορφώσει και βοηθήσει στην εξέλιξη των χαρακτηριστικών κάθε κουζίνας. |
Στόχοι
|
Το μάθημα αυτό εισάγει τους φοιτητές στη γαστρονομική κληρονομιά της διεθνούς κουζίνας με συναφή κλασικά και παραδοσιακά εδέσματα με έμφαση στους παράγοντες που οδήγησαν στην εξέλιξη της σύγχρονης και μοντέρνας παρουσίασης των εδεσμάτων αυτών. Επίσης, επικεντρώνεται στην εφαρμογή αποτελεσματικών στρατηγικών, στην οργάνωση και τη διοίκηση της κουζίνας, και τις δεξιότητες διαχείρισης του διαθέσιμου χρόνου για την παραγωγή πιάτων από εθνικές κουζίνες. |
Επιδόρπια Πιάτου (Ανώτερο Επίπεδο) (CAPM_321.1_A)
Το μάθημα αυτό παρέχει στους φοιτητές τις τεχνικές
γνώσεις και δεξιότητες για ορθή χρήση της σοκολάτας και της καραμέλας, με σκοπό
να μπορούν να φτιάχνουν μια ποικιλία από κλασικά και σύγχρονα «petits fours». Δίνεται
έμφαση στην ικανότητα χρήσης των μερών του ατομικού επιδορπίου για τον
σχεδιασμό και την ετοιμασία σύγχρονων, αναβαθμισμένων επιδόρπιων εστιατορίου.
Επιδόρπια Πιάτου (Ανώτερο Επίπεδο) (CAPM_321.1_B)
Το μάθημα αυτό παρέχει στους φοιτητές τις τεχνικές
γνώσεις και δεξιότητες για ορθή χρήση της σοκολάτας και της καραμέλας, με σκοπό
να μπορούν να φτιάχνουν μια ποικιλία από κλασικά και σύγχρονα «petits fours». Δίνεται
έμφαση στην ικανότητα χρήσης των μερών του ατομικού επιδορπίου για τον
σχεδιασμό και την ετοιμασία σύγχρονων, αναβαθμισμένων επιδόρπιων εστιατορίου.
Επαγγελματικά Ρωσικά V (CARU_321.1_Β)
Αυτό είναι το πέμπτο και τελευταίο επίπεδο μιας διαδοχικής σειράς μαθημάτων Ρωσικής Γλώσσας για επαγγελματικούς σκοπούς. Το μάθημα στοχεύει στην ενίσχυση και εμπλουτισμό των γνώσεων των φοιτητών στον τομέα της επισιτιστικής και τουριστικής βιομηχανίας, βοηθώντας τους παράλληλα να αναπτύξουν ενισχυμένες γλωσσικές, επικοινωνιακές και επαγγελματικές δεξιότητες στη Ρωσική Γλώσσα.
Σε αυτό το επίπεδο, οι φοιτητές θα αποκτήσουν ενισχυμένες γλωσσικές δεξιότητες και γραμματική δομή της γλώσσας προκειμένου να επικοινωνούν στο επαγγελματικό τους περιβάλλον, παρέχοντας παράλληλα ποιοτικές υπηρεσίες. Οι φοιτητές θα είναι σε θέση να κατανοούν τα κύρια σημεία γραπτών και προφορικών εγγράφων που σχετίζονται με τα επαγγελματικά τους καθήκοντα και να επικοινωνούν στις περισσότερες περιπτώσεις του επαγγελματικού τους πεδίου. Αναμένεται από τους φοιτητές να λειτουργούν στο επίπεδο Α1 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ).Διαχείριση Περιβάλλοντος και Αειφορίας (CAMM_301.1_B)
Επαγγελματικά Αγγλικά VI (CAEN_321.1)
This module, as all language modules, is aligned with the Common European Framework of References (CEFR) for Languages. It aims to further extend the basic language skills in English focusing on communication in culinary professions. By the end of the semester, students are expected to have completed the B1 Level.
The module is the sixth
course in a sequential series and provides students with basic language skills
in listening, speaking, reading and writing for effective communication in
professional situations.
Επαγγελματικά Γαλλικά V (CAFR_321.1)
Αυτό είναι το πέμπτο επίπεδο μιας διαδοχικής σειράς μαθημάτων Γαλλικής Γλώσσας για επαγγελματικούς σκοπούς. Το μάθημα, όπως όλα τα μαθήματα γλωσσών, είναι εναρμονισμένο με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ) και στόχος του είναι η ενίσχυση των γνώσεων των φοιτητών στον τομέα του επισιτισμού, της φιλοξενίας και του τουρισμού, αναπτύσσοντας παράλληλα προχωρημένες γλωσσικές, επικοινωνιακές και επαγγελματικές δεξιότητες στη Γαλλική Γλώσσα. Το μάθημα περιλαμβάνει θέματα που σχετίζονται κυρίως με την οργανωτική δομή ενός ξενοδοχείου και τα καθήκοντα του προσωπικού, τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ξενοδοχείου, τις απαραίτητες διεργασίες για κράτηση, υποδοχή, εξυπηρέτηση και παροχή πληροφοριών στους πελάτες στο εστιατόριο (παρουσίαση του μενού, βοήθεια επιλογής πιάτου, επεξήγηση της σύνθεσης ενός πιάτου, λήψη παραγγελίας, διαχείριση παραπόνων), καθώς επίσης και λεξιλόγιο σχετικό με τους τύπους μενού εστιατορίου, επιτραπέζια σκεύη και το βεστιάριο των εστιατορίων. Σε αυτό το επίπεδο, οι φοιτητές θα ενισχύσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τη γραμματική δομή της Γαλλικής Γλώσσας ώστε να επικοινωνούν στο επαγγελματικό τους περιβάλλον, παρέχοντας παράλληλα ποιοτικές υπηρεσίες. Θα είναι σε θέση να κατανοούν τα κύρια σημεία
γραπτών ή προφορικών εγγράφων που αφορούν οικεία επαγγελματικά καθήκοντα και να
επικοινωνούν στις περισσότερες περιπτώσεις του επαγγελματικού τους τομέα. Οι
φοιτητές αναμένεται να λειτουργούν στο επίπεδο Α2+/Β1 του ΚΕΠΑ.
Νομοθεσία Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (CAMM_362.1_B)
Το πρόγραμμα στοχεύει στην κατανόηση των νόμων και
κανονισμών που διέπουν την λειτουργία των κέντρων εστίασης στα οποία
προσφέρονται υπηρεσίες σίτισης και διαμονής. Επίσης, στοχεύσει στην εισαγωγή
των φοιτητών στις βασικές αρχές των νόμων και κανονισμών που διέπουν τις
σχέσεις των πελατών, των συμβάσεων, των σχέσεων των εργαζομένων, με βάση το
Εργατικό Δίκαιο, των δικαιωμάτων των πολιτών, της ασφάλειας και της παραγωγής
των τροφίμων, καθώς και των δικαιωμάτων που σχετίζονται με τη φιλοξενία των
πελατών.
Νομοθεσία Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (CAMM_362.1_A)
Το πρόγραμμα στοχεύει στην κατανόηση των νόμων και
κανονισμών που διέπουν την λειτουργία των κέντρων εστίασης στα οποία
προσφέρονται υπηρεσίες σίτισης και διαμονής. Επίσης, στοχεύσει στην εισαγωγή
των φοιτητών στις βασικές αρχές των νόμων και κανονισμών που διέπουν τις
σχέσεις των πελατών, των συμβάσεων, των σχέσεων των εργαζομένων, με βάση το
Εργατικό Δίκαιο, των δικαιωμάτων των πολιτών, της ασφάλειας και της παραγωγής
των τροφίμων, καθώς και των δικαιωμάτων που σχετίζονται με τη φιλοξενία των
πελατών.
Νέες Τάσεις στη Μαγειρική και στον Επισιτισμό Εκδηλώσεων (CAPM_312.1_A)
Το μάθημα αυτό σκοπό έχει να εκπαιδεύσει τους φοιτητές στις σύγχρονες
τάσεις της μαγειρικής, μέσα από την διαχρονική εξέλιξη της και σύμφωνα με τις
ανάγκες της σύγχρονης αγοράς. Δίδεται έμφαση στον σχεδιασμό, την οργάνωση και
την υλοποίηση επιλεγμένων εκδηλώσεων εστίασης.
Το μάθημα αυτό εισάγει τους φοιτητές
στις σύγχρονες έννοιες διατροφής καθώς και τις τάσεις που έχουν αναπτυχθεί στο
πέρασμα του χρόνου, και επικεντρώνεται στα πρότυπα, τις αρχές, την ηθική και
τον συντονισμό προγραμματισμένων εκδηλώσεων. Οι φοιτητές αναλαμβάνουν τη διοργάνωση
εκδηλώσεων ακολουθώντας όλα τα στάδια από τον σχεδιασμό μέχρι και την
αξιολόγηση.
Επαγγελματικά Ρωσικά V (CARU_321.1_A)
Αυτό είναι το πέμπτο και τελευταίο επίπεδο μιας διαδοχικής σειράς μαθημάτων Ρωσικής Γλώσσας για επαγγελματικούς σκοπούς. Το μάθημα στοχεύει στην ενίσχυση και εμπλουτισμό των γνώσεων των φοιτητών στον τομέα της επισιτιστικής και τουριστικής βιομηχανίας, βοηθώντας τους παράλληλα να αναπτύξουν ενισχυμένες γλωσσικές, επικοινωνιακές και επαγγελματικές δεξιότητες στη Ρωσική Γλώσσα.
Σε αυτό το επίπεδο, οι φοιτητές θα αποκτήσουν ενισχυμένες γλωσσικές δεξιότητες και γραμματική δομή της γλώσσας προκειμένου να επικοινωνούν στο επαγγελματικό τους περιβάλλον, παρέχοντας παράλληλα ποιοτικές υπηρεσίες. Οι φοιτητές θα είναι σε θέση να κατανοούν τα κύρια σημεία γραπτών και προφορικών εγγράφων που σχετίζονται με τα επαγγελματικά τους καθήκοντα και να επικοινωνούν στις περισσότερες περιπτώσεις του επαγγελματικού τους πεδίου. Αναμένεται από τους φοιτητές να λειτουργούν στο επίπεδο Α1 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ).Νέες Τάσεις στη Μαγειρική και στον Επισιτισμό Εκδηλώσεων (CAPM_312.1_B)
Το μάθημα αυτό σκοπό έχει να εκπαιδεύσει τους φοιτητές στις σύγχρονες
τάσεις της μαγειρικής, μέσα από την διαχρονική εξέλιξη της και σύμφωνα με τις
ανάγκες της σύγχρονης αγοράς. Δίδεται έμφαση στον σχεδιασμό, την οργάνωση και
την υλοποίηση επιλεγμένων εκδηλώσεων εστίασης.
Το μάθημα αυτό εισάγει τους φοιτητές
στις σύγχρονες έννοιες διατροφής καθώς και τις τάσεις που έχουν αναπτυχθεί στο
πέρασμα του χρόνου, και επικεντρώνεται στα πρότυπα, τις αρχές, την ηθική και
τον συντονισμό προγραμματισμένων εκδηλώσεων. Οι φοιτητές αναλαμβάνουν τη
διοργάνωση εκδηλώσεων ακολουθώντας όλα τα στάδια από τον σχεδιασμό μέχρι και
την αξιολόγηση.
Επιχειρηματικότητα και Χρηματοοικονομική Διοίκηση (CAMM_371.1_A)
Το μάθημα παρέχει στους φοιτητές μια γενική και
σφαιρική κατανόηση για το αντικείμενο της επιχειρηματικότητας και αναλύει τα
βασικά χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου επιχειρηματία στην τουριστική /
ξενοδοχειακή βιομηχανία.
Οι φοιτητές θα κατανοήσουν τον τρόπο προετοιμασίας ενός επιχειρηματικού σχεδίου και πώς διεξάγεται μια μελέτη βιωσιμότητας. Θα έρθουν σε επαφή με μερικά από τα πιο πολύτιμα οικονομικά εργαλεία διαχείρισης, όπως την εκτίμηση του μέσου σταθμικού κόστους κεφαλαίου μιας επιχείρησης και πώς αυτή επηρεάζεται από τον δανεισμό. Οι φοιτητές θα εξοικειωθούν με τα χαρακτηριστικά μερικών από τις πιο χρήσιμες χρηματοοικονομικές επενδυτικές τεχνικές αξιολόγησης επενδύσεων και θα μάθουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφόρων διαθέσιμων πηγών χρηματοδότησης.
