Επαγγελματικά Ρωσικά V (CARU_321.1_Β)
Αυτό είναι το πέμπτο και τελευταίο επίπεδο μιας διαδοχικής σειράς μαθημάτων Ρωσικής Γλώσσας για επαγγελματικούς σκοπούς. Το μάθημα στοχεύει στην ενίσχυση και εμπλουτισμό των γνώσεων των φοιτητών στον τομέα της επισιτιστικής και τουριστικής βιομηχανίας, βοηθώντας τους παράλληλα να αναπτύξουν ενισχυμένες γλωσσικές, επικοινωνιακές και επαγγελματικές δεξιότητες στη Ρωσική Γλώσσα.
Σε αυτό το επίπεδο, οι φοιτητές θα αποκτήσουν ενισχυμένες γλωσσικές δεξιότητες και γραμματική δομή της γλώσσας προκειμένου να επικοινωνούν στο επαγγελματικό τους περιβάλλον, παρέχοντας παράλληλα ποιοτικές υπηρεσίες. Οι φοιτητές θα είναι σε θέση να κατανοούν τα κύρια σημεία γραπτών και προφορικών εγγράφων που σχετίζονται με τα επαγγελματικά τους καθήκοντα και να επικοινωνούν στις περισσότερες περιπτώσεις του επαγγελματικού τους πεδίου. Αναμένεται από τους φοιτητές να λειτουργούν στο επίπεδο Α1 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ).Διαχείριση Περιβάλλοντος και Αειφορίας (CAMM_301.1_B)
Επαγγελματικά Αγγλικά VI (CAEN_321.1)
This module, as all language modules, is aligned with the Common European Framework of References (CEFR) for Languages. It aims to further extend the basic language skills in English focusing on communication in culinary professions. By the end of the semester, students are expected to have completed the B1 Level.
The module is the sixth
course in a sequential series and provides students with basic language skills
in listening, speaking, reading and writing for effective communication in
professional situations.
Επαγγελματικά Γαλλικά V (CAFR_321.1)
Αυτό είναι το πέμπτο επίπεδο μιας διαδοχικής σειράς μαθημάτων Γαλλικής Γλώσσας για επαγγελματικούς σκοπούς. Το μάθημα, όπως όλα τα μαθήματα γλωσσών, είναι εναρμονισμένο με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ) και στόχος του είναι η ενίσχυση των γνώσεων των φοιτητών στον τομέα του επισιτισμού, της φιλοξενίας και του τουρισμού, αναπτύσσοντας παράλληλα προχωρημένες γλωσσικές, επικοινωνιακές και επαγγελματικές δεξιότητες στη Γαλλική Γλώσσα. Το μάθημα περιλαμβάνει θέματα που σχετίζονται κυρίως με την οργανωτική δομή ενός ξενοδοχείου και τα καθήκοντα του προσωπικού, τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ξενοδοχείου, τις απαραίτητες διεργασίες για κράτηση, υποδοχή, εξυπηρέτηση και παροχή πληροφοριών στους πελάτες στο εστιατόριο (παρουσίαση του μενού, βοήθεια επιλογής πιάτου, επεξήγηση της σύνθεσης ενός πιάτου, λήψη παραγγελίας, διαχείριση παραπόνων), καθώς επίσης και λεξιλόγιο σχετικό με τους τύπους μενού εστιατορίου, επιτραπέζια σκεύη και το βεστιάριο των εστιατορίων. Σε αυτό το επίπεδο, οι φοιτητές θα ενισχύσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τη γραμματική δομή της Γαλλικής Γλώσσας ώστε να επικοινωνούν στο επαγγελματικό τους περιβάλλον, παρέχοντας παράλληλα ποιοτικές υπηρεσίες. Θα είναι σε θέση να κατανοούν τα κύρια σημεία
γραπτών ή προφορικών εγγράφων που αφορούν οικεία επαγγελματικά καθήκοντα και να
επικοινωνούν στις περισσότερες περιπτώσεις του επαγγελματικού τους τομέα. Οι
φοιτητές αναμένεται να λειτουργούν στο επίπεδο Α2+/Β1 του ΚΕΠΑ.
Νομοθεσία Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (CAMM_362.1_B)
Το πρόγραμμα στοχεύει στην κατανόηση των νόμων και
κανονισμών που διέπουν την λειτουργία των κέντρων εστίασης στα οποία
προσφέρονται υπηρεσίες σίτισης και διαμονής. Επίσης, στοχεύσει στην εισαγωγή
των φοιτητών στις βασικές αρχές των νόμων και κανονισμών που διέπουν τις
σχέσεις των πελατών, των συμβάσεων, των σχέσεων των εργαζομένων, με βάση το
Εργατικό Δίκαιο, των δικαιωμάτων των πολιτών, της ασφάλειας και της παραγωγής
των τροφίμων, καθώς και των δικαιωμάτων που σχετίζονται με τη φιλοξενία των
πελατών.
Νομοθεσία Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (CAMM_362.1_A)
Το πρόγραμμα στοχεύει στην κατανόηση των νόμων και
κανονισμών που διέπουν την λειτουργία των κέντρων εστίασης στα οποία
προσφέρονται υπηρεσίες σίτισης και διαμονής. Επίσης, στοχεύσει στην εισαγωγή
των φοιτητών στις βασικές αρχές των νόμων και κανονισμών που διέπουν τις
σχέσεις των πελατών, των συμβάσεων, των σχέσεων των εργαζομένων, με βάση το
Εργατικό Δίκαιο, των δικαιωμάτων των πολιτών, της ασφάλειας και της παραγωγής
των τροφίμων, καθώς και των δικαιωμάτων που σχετίζονται με τη φιλοξενία των
πελατών.
Νέες Τάσεις στη Μαγειρική και στον Επισιτισμό Εκδηλώσεων (CAPM_312.1_A)
Το μάθημα αυτό σκοπό έχει να εκπαιδεύσει τους φοιτητές στις σύγχρονες
τάσεις της μαγειρικής, μέσα από την διαχρονική εξέλιξη της και σύμφωνα με τις
ανάγκες της σύγχρονης αγοράς. Δίδεται έμφαση στον σχεδιασμό, την οργάνωση και
την υλοποίηση επιλεγμένων εκδηλώσεων εστίασης.
Το μάθημα αυτό εισάγει τους φοιτητές
στις σύγχρονες έννοιες διατροφής καθώς και τις τάσεις που έχουν αναπτυχθεί στο
πέρασμα του χρόνου, και επικεντρώνεται στα πρότυπα, τις αρχές, την ηθική και
τον συντονισμό προγραμματισμένων εκδηλώσεων. Οι φοιτητές αναλαμβάνουν τη διοργάνωση
εκδηλώσεων ακολουθώντας όλα τα στάδια από τον σχεδιασμό μέχρι και την
αξιολόγηση.
Επαγγελματικά Ρωσικά V (CARU_321.1_A)
Αυτό είναι το πέμπτο και τελευταίο επίπεδο μιας διαδοχικής σειράς μαθημάτων Ρωσικής Γλώσσας για επαγγελματικούς σκοπούς. Το μάθημα στοχεύει στην ενίσχυση και εμπλουτισμό των γνώσεων των φοιτητών στον τομέα της επισιτιστικής και τουριστικής βιομηχανίας, βοηθώντας τους παράλληλα να αναπτύξουν ενισχυμένες γλωσσικές, επικοινωνιακές και επαγγελματικές δεξιότητες στη Ρωσική Γλώσσα.
Σε αυτό το επίπεδο, οι φοιτητές θα αποκτήσουν ενισχυμένες γλωσσικές δεξιότητες και γραμματική δομή της γλώσσας προκειμένου να επικοινωνούν στο επαγγελματικό τους περιβάλλον, παρέχοντας παράλληλα ποιοτικές υπηρεσίες. Οι φοιτητές θα είναι σε θέση να κατανοούν τα κύρια σημεία γραπτών και προφορικών εγγράφων που σχετίζονται με τα επαγγελματικά τους καθήκοντα και να επικοινωνούν στις περισσότερες περιπτώσεις του επαγγελματικού τους πεδίου. Αναμένεται από τους φοιτητές να λειτουργούν στο επίπεδο Α1 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ).Νέες Τάσεις στη Μαγειρική και στον Επισιτισμό Εκδηλώσεων (CAPM_312.1_B)
Το μάθημα αυτό σκοπό έχει να εκπαιδεύσει τους φοιτητές στις σύγχρονες
τάσεις της μαγειρικής, μέσα από την διαχρονική εξέλιξη της και σύμφωνα με τις
ανάγκες της σύγχρονης αγοράς. Δίδεται έμφαση στον σχεδιασμό, την οργάνωση και
την υλοποίηση επιλεγμένων εκδηλώσεων εστίασης.
Το μάθημα αυτό εισάγει τους φοιτητές
στις σύγχρονες έννοιες διατροφής καθώς και τις τάσεις που έχουν αναπτυχθεί στο
πέρασμα του χρόνου, και επικεντρώνεται στα πρότυπα, τις αρχές, την ηθική και
τον συντονισμό προγραμματισμένων εκδηλώσεων. Οι φοιτητές αναλαμβάνουν τη
διοργάνωση εκδηλώσεων ακολουθώντας όλα τα στάδια από τον σχεδιασμό μέχρι και
την αξιολόγηση.
Επιχειρηματικότητα και Χρηματοοικονομική Διοίκηση (CAMM_371.1_A)
Το μάθημα παρέχει στους φοιτητές μια γενική και
σφαιρική κατανόηση για το αντικείμενο της επιχειρηματικότητας και αναλύει τα
βασικά χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου επιχειρηματία στην τουριστική /
ξενοδοχειακή βιομηχανία.
Οι φοιτητές θα κατανοήσουν τον τρόπο προετοιμασίας ενός επιχειρηματικού σχεδίου και πώς διεξάγεται μια μελέτη βιωσιμότητας. Θα έρθουν σε επαφή με μερικά από τα πιο πολύτιμα οικονομικά εργαλεία διαχείρισης, όπως την εκτίμηση του μέσου σταθμικού κόστους κεφαλαίου μιας επιχείρησης και πώς αυτή επηρεάζεται από τον δανεισμό. Οι φοιτητές θα εξοικειωθούν με τα χαρακτηριστικά μερικών από τις πιο χρήσιμες χρηματοοικονομικές επενδυτικές τεχνικές αξιολόγησης επενδύσεων και θα μάθουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφόρων διαθέσιμων πηγών χρηματοδότησης.
Διεύθυνση Μάρκετινγκ (CAMM_341.1_A)
Σε αυτό το μάθημα, οι φοιτητές θα κατανοήσουν τις
κυριότερες αρχές μάρκετινγκ, όπως αυτές εφαρμόζονται στην ξενοδοχειακή και
επισιτιστική βιομηχανία, επιτρέποντάς
τους να αντιληφθούν τη διαφορά μεταξύ του μάρκετινγκ προϊόντων και του
μάρκετινγκ υπηρεσιών. Πρόσθετα παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα να
εξοικειωθούν με μεθόδους προώθησης της δικής τους επισιτιστικής επιχείρησης.
Η ενότητα αυτή εκθέτει τους φοιτητές στη συμπεριφορά
των καταναλωτών, στα διάφορα εργαλεία μάρκετινγκ και αναλύσεις, στο σχεδιασμό
και υλοποίηση του σχεδίου μάρκετινγκ καθώς και στον έλεγχό του. Τους βοηθά
επίσης να συσχετίσουν και να εφαρμόσουν τις έννοιες αυτές με τους διάφορους
τύπους επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών τροφίμων και ποτών.
Διαχείριση Περιβάλλοντος και Αειφορίας (CAΜM_301G_A_B)
Το μάθημα στοχεύει στην παροχή των απαραίτητων πληροφοριών και γνώσεων στους φοιτητές σχετικά με τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο επισιτιστικός τομέας και η τουριστική βιομηχανία, για να βοηθήσει τους φοιτητές να κατανοήσουν τα μέτρα που εφαρμόζονται στην βιομηχανία και πως μπορούν να διαχειριστούν τις συγκεκριμένες προκλήσεις. Οι φοιτητές θα αντιληφθούν τα περιβαλλοντικά ζητήματα τα οποία απασχολούν τον επισιτιστικό τομέα και θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις προκειμένου να μπορούν να υιοθετούν βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές κατά την διάρκεια της άσκησης του επαγγέλματος τους. Στο μάθημα εντάσσεται και η γνώση της έννοιας της αειφορίας, της αειφόρου ανάπτυξης, των συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης και περιβαλλοντικής πολιτικής.
Διαχείριση Περιβάλλοντος και Αειφορίας (CAMM_301.1_A)
Επιχειρηματικότητα και Χρηματοοικονομική Διοίκηση (CAMM_371.1_B)
Διεύθυνση Μάρκετινγκ (CAMM_341.1_B)
Η ενότητα αυτή εκθέτει τους φοιτητές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, στα διάφορα εργαλεία μάρκετινγκ και αναλύσεις, στο σχεδιασμό και υλοποίηση του σχεδίου μάρκετινγκ καθώς και στον έλεγχό του. Τους βοηθά επίσης να συσχετίσουν και να εφαρμόσουν τις έννοιες αυτές με τους διάφορους τύπους επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών τροφίμων και ποτών.
