Εργαστήριο Ανάλυση Τροφίμων (ABF_382_L)
Συγγραφικό Στάδιο ΙΙ (ABF_806)
Συγγραφικό Στάδιο Ι (ABF_805)
Ερευνητικό Στάδιο ΙV (ABF_804)
Ερευνητικό Στάδιο ΙIΙ (ABF_803)
Ερευνητικό Στάδιο ΙI (ABF_802)
Ερευνητικό Στάδιο Ι (ABF_801)
Περιεκτική Εξέταση (ABF_800)
Πρακτική Άσκηση (Θερινή) (ABF_390) - ΘΕΡΙΝΟ
Αναπαραγωγή Αγροτικών Ζώων (ABF_486)
Αρχές Οικονομικών και Διαχείρισης (ABF_470)
Αρχές Οικονομικών και Διαχείρισης (ΓΒΤ 470)
Εδαφολογία (ABF_281)
Επεξεργασία και Μηχανική Τροφίμων (ABF 251)
Η Μηχανική και Επεξεργασία των Τροφίμων μας παρέχει τις γνώσεις οι οποίες απαιτούνται για την κατανόηση των φυσικοχημικών ιδιοτήτων, των φαινομένων μεταφοράς και των φυσικών και βιοχημικών διεργασιών οι οποίες λαμβάνουν χώρα στα τρόφιμα κατά την επεξεργασία και την αποθήκευσή τους, πάντα σε σχέση με το ύστατο κριτήριο για τα τρόφιμα , το οποίο είναι η ποιότητα με την τετραπλή της εκδοχή: οργανοληπτική, θρεπτική, μικροβιολογική και περιβαλλοντική.
ΘΕΩΡΙΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΡΜΗΣ - ΡΕΟΛΟΓΙΑ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ, ΑΡΧΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΜΑΖΑΣ, ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΖΕΜΑΤΙΣΜΑ -ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ - ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ, ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΣΗ - ΑΣΗΠΤΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ - ΘΕΡΜΙΚΗ ΕΞΩΘΗΣΗ - ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ, ΨΥΞΗ - ΚΑΤΑΨΥΞΗ, ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗ - ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ, ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΙΟΝΙΣΜΟΥ - ΥΨΗΛΕΣ ΥΔΡΟΣΤΑΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ - ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΜΗ ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΖΥΜΩΣΕΙΣ - ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ: Μέτρηση pH, Μέτρηση Ιξώδους, Μέτρηση Ενεργότητας Νερού, Απόσταξη, Συμπύκνωση, Αφυδάτωση, Εξάτμιση, Κορεσμένα και Υπέρκορα Διαλύματα, Κρυστάλλωση, Ζυμώσεις.
Αρχή Διαχείρισης Ασθενειών & Εχθρών (ABF_280)
Σεμινάριο Πληροφοριακής Παιδείας (LIS 100)
Μαθηματικά και Φυσική για Γεωπονικές Επιστήμες (ABF_108L)
Μαθηματικά και Φυσική για Γεωπονικές Επιστήμες (ABF_108)
Εργαστήρια Μαθημάτων ABF 100 / ABF 101
Πτυχιακή Εργασία (ABF 490)
Μελισσοκομία & Τεχνολογία Μέλιτος (ABF 332)
Σκοπός αυτού του μαθήματος είναι ο φοιτητής να έρθει σε επαφή και να γνωρίσει την κοινωνία της μέλισσας τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο. Επίσης, να κατανοήσει τη σημαντική προσφορά των μελισσοκομικών προϊόντων στη διατροφή και την υγεία μας καθώς και τον πολύτιμο ρόλο των μελισσών στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, μέσω της επικονίασης.
Η διδασκαλία του μαθήματος καλύπτει όλους τους τομείς της βιολογίας και συμπεριφορά της μέλισσας καθώς και τη δομή και συμπεριφορά του μελισσιού ως υπεροργανισμού. Πρόσθετα, καλύπτονται οι τομείς της πρακτικής μελισσοκομίας με έμφαση στους μελισσοκομικούς χειρισμούς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με στόχο την μεγαλύτερη παραγωγή ανά κυψέλη και τη βελτίωση της ποιότητας των μελισσοκομικών προϊόντων. Παρέχεται γενική γνώση για την παθολογία και την αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών του μελισσιού, με στόχο την παραγωγή προϊόντων χωρίς χημικά κατάλοιπα.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο μέλι και τα υπόλοιπα προϊόντα της κυψέλης (γύρη, πρόπολη, βασιλικός πολτός κτλ).Οι εργαστηριακές ασκήσεις έχουν ως στόχο να κατανοήσουν πλήρως οι φοιτητές τη μέλισσα ως οργανισμό και την κοινωνία του μελισσιού ως υπεροργανισμό. Επίσης, να εμπλακούν ενεργά στην παραγωγή και τον ποιοτικό έλεγχο των μελισσοκομικών προϊόντων.
