Διατροφική Ψυχολογία και Κουλτούρα (CACM_231.1_B)

KursbereichSemester 2

Αυτό το μάθημα εστιάζεται στην κατανόηση των ψυχολογικών διαδικασιών που καθόρισαν τις διατροφικές συνήθειες μέσα από την ιστορία και μελετά τις διατροφικές συνήθειες σε ένα κοινωνικό, παραδοσιακό και πολιτιστικό περιβάλλον. Παρέχει επίσης το πολιτιστικό υπόβαθρο για καλύτερη κατανόηση της χρήσης των τροφίμων σε σχέση με την ευρύτερη ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία και βοηθά τον φοιτητή να ερευνήσει με ποιο τρόπο το φαγητό σχετίζεται με πολιτιστικές συνήθειες, συμπεριφορές και κοινωνικούς κανόνες.

Επαγγελματικά Αγγλικά IV (CAEN_221.1_A)

KursbereichSemester 2

This module, as all language modules, is aligned with the Common European Framework of References for Languages (CEFR). It aims to further extend the basic language skills in English focusing on communication in culinary professions.  By the end of the semester, students are expected to have covered half of the B1 Level. 

The module is the fourth course in a sequential series, and provides students with basic language skills in listening, speaking, reading and writing for effective communication in professional situations.

Επαγγελματικά Αγγλικά IV (CAEN_221.1_B)

KursbereichSemester 2

This module, as all language modules, is aligned with the Common European Framework of References for Languages (CEFR). It aims to further extend the basic language skills in English focusing on communication in culinary professions.  By the end of the semester, students are expected to have covered half of the B1 Level. 

The module is the fourth course in a sequential series, and provides students with basic language skills in listening, speaking, reading and writing for effective communication in professional situations.


Επαγγελματικά Γαλλικά III (CAFR_221.1_A)

KursbereichSemester 2

Αυτό είναι το τρίτο επίπεδο μιας διαδοχικής σειράς μαθημάτων Γαλλικής Γλώσσας για επαγγελματικούς σκοπούς. Το μάθημα, όπως όλα τα μαθήματα γλώσσας, είναι εναρμονισμένο με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ) και στόχος του είναι η ενίσχυση και ο εμπλουτισμός των γνώσεων των φοιτητών στον τομέα της γαστρονομίας και του επισιτισμού, αναπτύσσοντας παράλληλα βασικές γλωσσικές, επικοινωνιακές και επαγγελματικές δεξιότητες στη Γαλλική Γλώσσα. Το μάθημα περιλαμβάνει θέματα που σχετίζονται κυρίως με τον εξοπλισμό της κουζίνας, τροφοδοσίας και καθαρισμού, την παρουσίαση ενός πιάτου και του περιεχόμενού του, τα Γαλλικά τυριά, καθώς επίσης και λεξιλόγιο σχετικό με ξηρούς καρπούς και όσπρια, σούπες και ζωμούς, κρέατα και πουλερικά, σως και πηκτικές ουσίες. Σε αυτό το επίπεδο, οι φοιτητές θα ενισχύσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας προφορικού και γραπτού λόγου, καθώς και τη γραμματική δομή της γαλλικής γλώσσας. Θα είναι σε θέση να επικοινωνούν σε απλές και καθημερινές εργασίες που απαιτούν απλή και άμεση ανταλλαγή πληροφοριών για θέματα και δραστηριότητες που σχετίζονται με τον επαγγελματικό τους πεδίο, παρέχοντας παράλληλα ποιοτικές υπηρεσίες. Οι φοιτητές αναμένεται να λειτουργούν στο επίπεδο Α2.1 του ΚΕΠΑ.

Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού (CAMM_251.1_A)

KursbereichSemester 2

Η επιτυχία μιας Ξενοδοχειακής μονάδας στηρίζεται σε ένα επιτυχημένο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού. Η διαχείριση των ανθρώπινων πόρων είναι στρατηγικός εταίρος σε κάθε οργανισμό προσφοράς υπηρεσιών. Η άσκηση της διαχείρισης των ανθρώπινων πόρων είναι ζωτικής σημασίας για κάθε Διευθυντικό Στέλεχος, που πρέπει να συνδέσει μεταξύ τους το ανθρώπινο κεφάλαιο και τους εταιρικους στόχους.

Kυπριακή Κουζίνα και οι Επιδράσεις (CAPM_213.1_A)

KursbereichSemester 2

Το μάθημα αυτό έχει σχεδιαστεί με βάση την κυπριακή κουζίνα και τη μελέτη των πολιτισμών που έχουν επηρεάσει τις διατροφικές συνήθειες, τις παραδόσεις και τις τεχνικές ετοιμασίας εδεσμάτων.

Στόχος του μαθήματος είναι η εξοικείωση των φοιτητών με τη θεωρία και πρακτικές γνώσεις που σχετίζονται με την επιρροή και την εξέλιξη της κυπριακής κουζίνας μέσα από την παραγωγή θεματικών μενού.

Κυπριακή Κουζίνα και Επιδράσεις (CAPM_213.1_B)

KursbereichSemester 2

Στόχος του μαθήματος είναι η εξοικείωση των φοιτητών με τη θεωρία και πρακτικές γνώσεις που σχετίζονται με την επιρροή και την εξέλιξη της κυπριακής κουζίνας μέσα από την παραγωγή θεματικών μενού.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, οι φοιτητές θα είναι σε θέση να: 

 

Επιδείξουν δεξιότητες στην έρευνα, συγγραφή και παρουσίαση ερευνητικής μελέτης.

Εργάζονται ομαδικά και ατομικά με βάση τις απαιτήσεις του μαθήματος.

Αναγνωρίζουν τις γαστρονομικές επιρροές που έχουν συνθέσει την Κυπριακή κουζίνα. 

Κατανοούν την σχετική ορολογία του μαθήματος. 

Σχεδιάζουν θεματικά μενού με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές του σχεδιασμού ενός μενού


Επιδόρπια της Σύγχρονης Εποχής (CAPM_222.1_A)

KursbereichSemester 2

Το μάθημα αυτό σκοπό έχει να εισαγάγει τους φοιτητές στις  δεξιότητες και τεχνικές που απαιτούνται στο τομέα των μοντέρνων επιδορπίων και γλυκών.  

Το μάθημα αυτό παρέχει στους φοιτητές τις τεχνικές γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες για την παραγωγή και παρουσίαση σύγχρονων διακοσμημένων κέικ και επιδορπίων. Δίνεται έμφαση στον προγραμματισμό, σχεδιασμό, και τη δημιουργία κέικ για ειδικές διοργανώσεις μέσω σύνθετων μοτίβων και τεχνικών, για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και τεχνικών που απαιτούνται στον τομέα των μοντέρνων επιδορπίων και γλυκών.

Επιδόρπια της Σύγχρονης Εποχής (CAPM_222.1_B)

KursbereichSemester 2

Tο μάθημα αυτό σκοπό έχει να εισαγάγει τους φοιτητές στις  δεξιότητες και τεχνικές που απαιτούνται στο τομέα των μοντέρνων επιδορπίων και γλυκών.

Το μάθημα αυτό παρέχει στους φοιτητές τις τεχνικές γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες για την παραγωγή και παρουσίαση σύγχρονων διακοσμημένων κέικ και επιδορπίων. Δίνεται έμφαση στον προγραμματισμό, σχεδιασμό, και τη δημιουργία κέικ για ειδικές διοργανώσεις μέσω σύνθετων μοτίβων και τεχνικών, για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και τεχνικών που απαιτούνται στον τομέα των μοντέρνων επιδορπίων και γλυκών.

Υπηρεσία Τροφίμων και Ποτών (CAPM_233.1_A)

KursbereichSemester 2

Το μάθημα αυτό εισάγει τους φοιτητές μαγειρικών τεχνών στην αποτελεσματική λειτουργία του τμήματος τροφίμων και ποτών παρέχοντας τους τις γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που χρειάζονται.  Παρουσιάζονται οι βασικές αρχές εξυπηρέτησης, ενώ παράλληλα δίνεται έμφαση στη σημαντική κάλυψη και ικανοποίηση των αναγκών των πελατών. Οι φοιτητές θα κατανοήσουν τις βασικές ευθύνες, τα καθήκοντα, τις διαδικασίες και τα συστήματα του προσωπικού του τμήματος καθώς και τη  σχέση τους με την κουζίνα και άλλα τμήματα. Θα εξοικειωθούν στις διάφορες  μεθόδους σερβιρίσματος  οι οποίες σχετίζονται με τους διάφορους τύπους μενού,  την ορολογία σωστής εξυπηρέτησης,  καθώς και τα έπιπλα, τον εξοπλισμό, τα είδη λινών, τα επιτραπέζια σκεύη και τα πιατικά που χρησιμοποιούνται σε διάφορες εκδηλώσεις.

Υπηρεσία Τροφίμων και Ποτών (CAPM_233.1_B)

KursbereichSemester 2

Το μάθημα αυτό εισάγει τους φοιτητές μαγειρικών τεχνών στην αποτελεσματική λειτουργία του τμήματος τροφίμων και ποτών παρέχοντας τους τις γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που χρειάζονται.  Παρουσιάζονται οι βασικές αρχές εξυπηρέτησης, ενώ παράλληλα δίνεται έμφαση στη σημαντική κάλυψη και ικανοποίηση των αναγκών των πελατών. Οι φοιτητές θα κατανοήσουν τις βασικές ευθύνες, τα καθήκοντα, τις διαδικασίες και τα συστήματα του προσωπικού του τμήματος καθώς και τη  σχέση τους με την κουζίνα και άλλα τμήματα. Θα εξοικειωθούν στις διάφορες  μεθόδους σερβιρίσματος  οι οποίες σχετίζονται με τους διάφορους τύπους μενού,  την ορολογία σωστής εξυπηρέτησης,  καθώς και τα έπιπλα, τον εξοπλισμό, τα είδη λινών, τα επιτραπέζια σκεύη και τα πιατικά που χρησιμοποιούνται σε διάφορες εκδηλώσεις.


Κρασιά και Οινοπνευματώδη Ποτά (CAPM_234.1_A)

KursbereichSemester 2

Το μάθημα αυτό έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει στους φοιτητές τις απαραίτητες γνώσεις που αφορούν όλα τα στάδια της παραγωγής των κρασιών και των οινοπνευματωδών ποτών καθώς και την κατανάλωσή τους. Επίσης καλύπτει τις βασικές αρχές λειτουργίας του μπαρ και τη διαχείριση της κάβας, την προώθηση των πωλήσεων, την παρασκευή κοκτέιλ, καθώς και την ανάμιξη ποτών. Οι φοιτητές θα εξοικειωθούν με τους διάφορους συνδυασμούς σερβιρίσματος εδεσμάτων και των διαφόρων ποικιλιών και τύπων κρασιών.

Κρασιά και Οινοπνευματώδη Ποτά (CAPM_234.1_B)

KursbereichSemester 2

Αυτή η ενότητα έχει σχεδιαστεί να παρέχει στους φοιτητές τις αρχές που αφορούν όλα τα στάδια της παραγωγής των κρασιών και των οινοπνευματωδών ποτών καθώς και την κατανάλωση τους. Επίσης παρέχει γνώσεις όσον αφορά τις αρχές λειτουργίας του μπαρ και την διαχείριση της κάβας, την προώθηση των πωλήσεων, την παρασκευή κοκτέιλ, καθώς και την ανάμιξη ποτών.

Το μάθημα αυτό έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει στους φοιτητές τις απαραίτητες γνώσεις που αφορούν όλα τα στάδια της παραγωγής των κρασιών και των οινοπνευματωδών ποτών καθώς και την κατανάλωσή τους. Επίσης καλύπτει τις βασικές αρχές λειτουργίας του μπαρ και τη διαχείριση της κάβας, την προώθηση των πωλήσεων, την παρασκευή κοκτέιλ, καθώς και την ανάμιξη ποτών. Οι φοιτητές θα εξοικειωθούν με τους διάφορους συνδυασμούς σερβιρίσματος εδεσμάτων και των διαφόρων ποικιλιών και τύπων κρασιών.

 Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές θα είναι σε θέση να:

Ø  Γνωρίζουν την ιστορία του κρασιού, την ιστορία των Κυπριακών οινοβιομηχανιών και των προϊόντων τους.  Θα εξεταστούν τα πιο σημαντικά κρασιά όλου του κόσμου.

Ø  Γνωρίζουν τις αρχές οι οποίες αφορούν την παραγωγή των κρασιών και των αλκοολούχων ποτών, την αποθήκευση, τον κατάλληλο χειρισμό και την χρήση τους.

Ø  Γνωρίζουν την προώθηση πωλήσεων καθώς και τις αρχές που διέπουν τη διεύθυνση του μπαρ και της κάβας των ποτών.

Ø  Παίρνουν παραγγελίες και να σερβίρουν κρασιά και αλκοολούχα ποτά.  Να μπορούν να εισηγηθούν κρασιά τα οποία θα παντρεύονται με συγκεκριμένα φαγητά.

Ø  Μπορούν να αναγνωρίζουν τον κυριότερο εξοπλισμό του μπαρ και ποια είναι η χρήση τους.

Ø   Γνωρίζουν πως γίνονται τα κοκτέιλ

Ø  Κατανοούν τα διάφορα χαρακτηριστικά των διάφορων κρασιών (φυσικά και αφρώδη) και να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τους διάφορους τύπους κρασιού, το χρώμα και την γεύση τους

Γνωρίζουν, να καταλαβαίνουν και να κατανοούν τον τρόπο παραγωγής των κυριότερων αλκοολούχων ποτών (μπράντι, κονιάκ, ουίσκι, βότκα, ρούμι και λικέρ). 

Επαγγελματικά Ρωσικά III (CARU_221.1_A)

KursbereichSemester 2

Αυτό είναι το τρίτο επίπεδο μιας διαδοχικής σειράς μαθημάτων Ρωσικής Γλώσσας για επαγγελματικούς σκοπούς. Το μάθημα στοχεύει στην ενίσχυση και εμπλουτισμό των γνώσεων των φοιτητών στον τομέα της επισιτιστικής και τουριστικής βιομηχανίας, βοηθώντας τους παράλληλα να αναπτύξουν ενισχυμένες γλωσσικές, επικοινωνιακές και επαγγελματικές δεξιότητες στη Ρωσική Γλώσσα.

Σε αυτό το επίπεδο, οι φοιτητές θα ενισχύσουν τις επικοινωνιακές δεξιότητες προφορικού και γραπτού λόγου καθώς επίσης και τη γραμματική δομή της γλώσσας. Θα είναι σε θέση να αλληλεπιδρούν σε απλές και καθημερινές εργασίες που απαιτούν απλή και άμεση ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με οικεία θέματα και δραστηριότητες που σχετίζονται με το επαγγελματικό τους πεδίο, παρέχοντας παράλληλα ποιοτικές υπηρεσίες. Αναμένεται από τους φοιτητές να λειτουργούν στο επίπεδο Α1 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ).

Διατροφική Ψυχολογία και Κουλτούρα (CACM_231.1_A)

KursbereichSemester 2

Αυτό το μάθημα εστιάζεται στην κατανόηση των ψυχολογικών διαδικασιών που καθόρισαν τις διατροφικές συνήθειες μέσα από την ιστορία και μελετά τις διατροφικές συνήθειες σε ένα κοινωνικό, παραδοσιακό και πολιτιστικό περιβάλλον. Παρέχει επίσης το πολιτιστικό υπόβαθρο για καλύτερη κατανόηση της χρήσης των τροφίμων σε σχέση με την ευρύτερη ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία και βοηθά τον φοιτητή να ερευνήσει με ποιο τρόπο το φαγητό σχετίζεται με πολιτιστικές συνήθειες, συμπεριφορές και κοινωνικούς κανόνες.