Επαγγελματικά Ρωσικά ΙΙ - (CARU_211.1_B)
Αυτό είναι το δεύτερο επίπεδο μιας διαδοχικής σειράς μαθημάτων Ρωσικής Γλώσσας για επαγγελματικούς σκοπούς. Το μάθημα στοχεύει στον εμπλουτισμό των γνώσεων των φοιτητών στον τομέα της επισιτιστικής και τουριστικής βιομηχανίας, βοηθώντας τους παράλληλα να αναπτύξουν βασικές γλωσσικές, επικοινωνιακές και επαγγελματικές δεξιότητες στη Ρωσική Γλώσσα.
Σε αυτό το επίπεδο, οι φοιτητές θα συνεχίσουν με τη μελέτη βασικών γλωσσικών δεξιοτήτων και βασική γραμματική δομή της γλώσσας. Θα ενισχυθούν οι επικοινωνιακές δεξιότητες προφορικού και γραπτού λόγου, προκειμένου οι φοιτητές να επικοινωνούν στο επαγγελματικό τους περιβάλλον, παρέχοντας παράλληλα ποιοτικές υπηρεσίες. Θα είναι σε θέση να κατανοήσουν τα κύρια σημεία μιας καθαρής, τυπικής ομιλίας για οικεία θέματα που σχετίζονται με το επαγγελματικό τους πεδίο. Αναμένεται από τους φοιτητές να λειτουργούν στο επίπεδο Α1 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ).Προετοιμασία Μπουφέ και Σύγχρονες τεχνικές προετοιμασίας πιάτων (CAPM_211.1)
Φιλοσοφία μαθήματος
|
Το μάθημα αυτό έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει στους φοιτητές τις τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες για τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την παραγωγή πρωτότυπων εδεσμάτων, με έμφαση στις διάφορες μορφές παρουσίασης τους σε πιάτο. Επιπλέον, σκοπεύει να εισαγάγει τους φοιτητές στις αρχές της ετοιμασίας μπουφέ. |
Στόχοι
|
Το μάθημα αυτό έχει ως στόχο να εξοικειώσει τους φοιτητές με τη μεθοδολογία και την ιδεολογία του μπουφέ με έμφαση στην παραγωγή πρωτότυπων εδεσμάτων, κυρίως στην εφαρμογή των σύγχρονων μορφών παρουσίασης τους σε πιάτο, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από κατηγορίες τροφίμων. |
Σχεδιασμός Μενού (CAPM_232.1)
Το μάθημα αυτό έχει ως κύριο σκοπό να υποδείξει την μεγάλη σημασία της αποτελεσματικής σχεδίασης ενός μενού. Οι φοιτητές θα συνειδητοποιήσουν ότι το μενού είναι η καρδιά στη λειτουργία του τμήματος πώλησης τροφίμων και ποτών και καθορίζει οτιδήποτε άλλο συμβαίνει στην επισιτιστική επιχείρηση. Οι φοιτητές θα κατανοήσουν επίσης την λειτουργία του μενού, τη σωστή σειρά των ειδών που περιλαμβάνονται σε αυτό και τα διάφορα είδη του μενού που μπορεί να δημιουργηθούν. Επιπλέον, οι φοιτητές θα διερευνήσουν οι ίδιοι τρόπους με τους οποίους θα συγγράψουν (δημιουργήσουν) και θα σχεδιάσουν το δικό τους μενού.
Στατιστική Ανάλυση και Μέθοδοι Έρευνας (CACM_201.1)
Επαγγελματικά Αγγλικά III (CAEN_211.1)
Λογιστική και Διαχείριση Προϋπολογισμού (CAMM_271.1)
Διατροφική Ψυχολογία και Κουλτούρα (CACM_231.1_B)
Αυτό το μάθημα εστιάζεται στην κατανόηση των
ψυχολογικών διαδικασιών που καθόρισαν τις διατροφικές συνήθειες μέσα από την
ιστορία και μελετά τις διατροφικές συνήθειες σε ένα κοινωνικό, παραδοσιακό και
πολιτιστικό περιβάλλον. Παρέχει επίσης το πολιτιστικό υπόβαθρο για καλύτερη
κατανόηση της χρήσης των τροφίμων σε σχέση με την ευρύτερη ξενοδοχειακή και
επισιτιστική βιομηχανία και βοηθά τον φοιτητή να ερευνήσει με ποιο τρόπο το
φαγητό σχετίζεται με πολιτιστικές συνήθειες, συμπεριφορές και κοινωνικούς
κανόνες.
Επαγγελματικά Αγγλικά IV (CAEN_221.1_A)
This module, as all language
modules, is aligned with the Common European Framework of References for
Languages (CEFR). It aims to further extend the basic language skills in
English focusing on communication in culinary professions. By the end of the semester, students are
expected to have covered half of the B1 Level.
The
module is the fourth course in a sequential series, and provides students with
basic language skills in listening, speaking, reading and writing for effective
communication in professional situations.
Επαγγελματικά Αγγλικά IV (CAEN_221.1_B)
This module, as all language
modules, is aligned with the Common European Framework of References for
Languages (CEFR). It aims to further extend the basic language skills in
English focusing on communication in culinary professions. By the end of the semester, students are
expected to have covered half of the B1 Level.
The module is the fourth course in a sequential series, and provides students with basic language skills in listening, speaking, reading and writing for effective communication in professional situations.
Επαγγελματικά Γαλλικά III (CAFR_221.1_A)
Αυτό είναι το τρίτο επίπεδο μιας διαδοχικής σειράς μαθημάτων Γαλλικής Γλώσσας για επαγγελματικούς σκοπούς. Το μάθημα, όπως όλα τα μαθήματα γλώσσας, είναι εναρμονισμένο με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ) και στόχος του είναι η ενίσχυση και ο εμπλουτισμός των γνώσεων των φοιτητών στον τομέα της γαστρονομίας και του επισιτισμού, αναπτύσσοντας παράλληλα βασικές γλωσσικές, επικοινωνιακές και επαγγελματικές δεξιότητες στη Γαλλική Γλώσσα. Το μάθημα περιλαμβάνει θέματα που σχετίζονται κυρίως με τον εξοπλισμό της κουζίνας, τροφοδοσίας και καθαρισμού, την παρουσίαση ενός πιάτου και του περιεχόμενού του, τα Γαλλικά τυριά, καθώς επίσης και λεξιλόγιο σχετικό με ξηρούς καρπούς και όσπρια, σούπες και ζωμούς, κρέατα και πουλερικά, σως και πηκτικές ουσίες. Σε αυτό το επίπεδο, οι φοιτητές θα ενισχύσουν τις δεξιότητες επικοινωνίας προφορικού και γραπτού λόγου, καθώς και τη γραμματική δομή της γαλλικής γλώσσας. Θα είναι σε θέση να επικοινωνούν σε απλές και καθημερινές εργασίες που απαιτούν απλή και άμεση ανταλλαγή πληροφοριών για θέματα και δραστηριότητες που σχετίζονται με τον επαγγελματικό τους πεδίο, παρέχοντας παράλληλα ποιοτικές υπηρεσίες. Οι φοιτητές αναμένεται να λειτουργούν στο επίπεδο Α2.1 του ΚΕΠΑ.
Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού (CAMM_251.1_A)
Η επιτυχία μιας
Ξενοδοχειακής μονάδας στηρίζεται σε ένα επιτυχημένο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού.
Η διαχείριση των ανθρώπινων πόρων είναι στρατηγικός εταίρος σε κάθε οργανισμό
προσφοράς υπηρεσιών. Η άσκηση της διαχείρισης των ανθρώπινων πόρων είναι
ζωτικής σημασίας για κάθε Διευθυντικό Στέλεχος, που πρέπει να συνδέσει μεταξύ
τους το ανθρώπινο κεφάλαιο και τους εταιρικους στόχους.
Kυπριακή Κουζίνα και οι Επιδράσεις (CAPM_213.1_A)
Το μάθημα αυτό έχει σχεδιαστεί με βάση την κυπριακή κουζίνα και τη μελέτη των πολιτισμών που έχουν επηρεάσει τις διατροφικές συνήθειες, τις παραδόσεις και τις τεχνικές ετοιμασίας εδεσμάτων.
Στόχος
του μαθήματος είναι η εξοικείωση των φοιτητών με τη θεωρία και πρακτικές
γνώσεις που σχετίζονται με την επιρροή και την εξέλιξη της κυπριακής κουζίνας
μέσα από την παραγωγή θεματικών μενού.
Κυπριακή Κουζίνα και Επιδράσεις (CAPM_213.1_B)
Στόχος του μαθήματος είναι η εξοικείωση των φοιτητών με τη θεωρία και πρακτικές γνώσεις που σχετίζονται με την επιρροή και την εξέλιξη της κυπριακής κουζίνας μέσα από την παραγωγή θεματικών μενού.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος, οι φοιτητές θα είναι σε θέση να:
Επιδείξουν δεξιότητες στην έρευνα, συγγραφή και παρουσίαση ερευνητικής μελέτης.
Εργάζονται ομαδικά και ατομικά με βάση τις απαιτήσεις του μαθήματος.
Αναγνωρίζουν τις γαστρονομικές επιρροές που έχουν συνθέσει την Κυπριακή κουζίνα.
Κατανοούν την σχετική ορολογία του μαθήματος.
Σχεδιάζουν θεματικά μενού με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές του σχεδιασμού ενός μενού
Επιδόρπια της Σύγχρονης Εποχής (CAPM_222.1_A)
Το
μάθημα αυτό σκοπό έχει να εισαγάγει τους φοιτητές στις δεξιότητες και τεχνικές που απαιτούνται στο
τομέα των μοντέρνων επιδορπίων και γλυκών.
Το
μάθημα αυτό παρέχει στους φοιτητές τις τεχνικές γνώσεις, δεξιότητες και
ικανότητες για την παραγωγή και παρουσίαση σύγχρονων διακοσμημένων κέικ και
επιδορπίων. Δίνεται έμφαση στον προγραμματισμό, σχεδιασμό, και τη δημιουργία
κέικ για ειδικές διοργανώσεις μέσω σύνθετων μοτίβων και τεχνικών, για την
ανάπτυξη των δεξιοτήτων και τεχνικών που απαιτούνται στον τομέα των μοντέρνων
επιδορπίων και γλυκών.
Επιδόρπια της Σύγχρονης Εποχής (CAPM_222.1_B)
Tο
μάθημα αυτό σκοπό έχει να εισαγάγει τους φοιτητές στις δεξιότητες και τεχνικές που απαιτούνται στο
τομέα των μοντέρνων επιδορπίων και γλυκών.
Το
μάθημα αυτό παρέχει στους φοιτητές τις τεχνικές γνώσεις, δεξιότητες και
ικανότητες για την παραγωγή και παρουσίαση σύγχρονων διακοσμημένων κέικ και
επιδορπίων. Δίνεται έμφαση στον προγραμματισμό, σχεδιασμό, και τη δημιουργία
κέικ για ειδικές διοργανώσεις μέσω σύνθετων μοτίβων και τεχνικών, για την
ανάπτυξη των δεξιοτήτων και τεχνικών που απαιτούνται στον τομέα των μοντέρνων
επιδορπίων και γλυκών.
