Εισαγωγή στη Γαστρονομία (CAPM_114.1_A)

KursbereichSemester 1

Το μάθημα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει στους φοιτητές τις βασικές αρχές και πρακτικές της γαστρονομίας, επιτρέποντάς τους να αντιληφθούν σε βάθος το ευρύ πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύσσεται, σε σχέση με τη συνεχιζόμενη εξέλιξή του.

Εισαγωγή στην Ξενοδοχειακή και Τουριστική Βιομηχανία (CACM_101.1_A)

KursbereichSemester 1

Το μάθημα αυτό έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εισαγάγει τους φοιτητές στα θέματα της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας, παρέχοντάς τους τις βασικές γνώσεις στον τομέα αυτό. Παρουσιάζει την ανάπτυξη της βιομηχανίας στην Κύπρο και διεθνώς, ανασκοπώντας τους τύπους και την οργάνωση των ξενοδοχειακών, επισιτιστικών και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων  καθώς και την έκθεσή τους σε ευκαιρίες και μελλοντικές τάσεις του κλάδου. Με την ενότητα αυτή, οι φοιτητές θα  ευαισθητοποιηθούν σε θέματα της ξενοδοχειακής και ευρύτερης τουριστικής βιομηχανίας, θα αναπτύξουν το ενδιαφέρον τους στον τομέα αυτό και θα εντοπίσουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας.

Εισαγωγή στην Ξενοδοχειακή και Τουριστική Βιομηχανία (CACM_101.1_B)

KursbereichSemester 1

Το μάθημα αυτό έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εισαγάγει τους φοιτητές στα θέματα της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας, παρέχοντάς τους τις βασικές γνώσεις στον τομέα αυτό. Παρουσιάζει την ανάπτυξη της βιομηχανίας στην Κύπρο και διεθνώς, ανασκοπώντας τους τύπους και την οργάνωση των ξενοδοχειακών, επισιτιστικών και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων  καθώς και την έκθεσή τους σε ευκαιρίες και μελλοντικές τάσεις του κλάδου. Με την ενότητα αυτή, οι φοιτητές θα  ευαισθητοποιηθούν σε θέματα της ξενοδοχειακής και ευρύτερης τουριστικής βιομηχανίας, θα αναπτύξουν το ενδιαφέρον τους στον τομέα αυτό και θα εντοπίσουν ευκαιρίες σταδιοδρομίας.

Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (CACM_103.1_A)

KursbereichSemester 1

Αυτή η ενότητα παρέχει στους φοιτητές να αποκτήσουν επαρκείς δεξιότητες και γνώσεις στην πληροφορική που τους επιτρέπουν να παράγουν ποιοτικές  ακαδημαϊκές εργασίες, εκθέσεις και παρουσιάσεις.

Στόχος του είναι να διδάξει στους φοιτητές προχωρημένα εργαλεία επεξεργασίας κειμένου, της χρήσης του Διαδικτύου, δημιουργίας παρουσιάσεων, δημιουργία εκδόσεων καθώς και τις βασικές έννοιες των υπολογιστικών φύλλων.


Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (CACM_103.1_B)

KursbereichSemester 1

Όλοι οι φοιτητές αναμένεται να έχουν επιτυχώς παρακολουθήσει τα μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών κατά τη διάρκεια του προπαρασκευαστικού προγράμματος. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν αποκτήσει γνώσεις σχετικά με τα βασικά των λογισμικών MsWindows και MsWord.

Αυτή η ενότητα παρέχει στους φοιτητές να αποκτήσουν επαρκείς δεξιότητες και γνώσεις στην πληροφορική που τους επιτρέπουν να παράγουν ποιοτικές  ακαδημαϊκές εργασίες, εκθέσεις και παρουσιάσεις.

Στόχος του είναι να διδάξει στους φοιτητές προχωρημένα εργαλεία επεξεργασίας κειμένου, της χρήσης του Διαδικτύου, δημιουργίας παρουσιάσεων, δημιουργία εκδόσεων καθώς και τις βασικές έννοιες των υπολογιστικών φύλλων.

Ασφάλεια Τροφίμων (Υγιεινή Τροφίμων και HACCP) (CACM_161.1_A)

KursbereichSemester 1

Το μάθημα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει στον φοιτητή τις βασικές γνώσεις τόσο για την καλύτερη εφαρμογή της ασφάλειας τροφίμων όσο και για την εφαρμογή και λειτουργία του συστήματος HACCP στην ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία. 

Το μάθημα παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα κατανόησης της διασύνδεσης μεταξύ υγιεινής τροφίμων, τροφικής δηλητηρίασης, και της αλλοίωσης τροφίμων, αναγνωρίζοντας το κοινωνικοοικονομικό κόστος από την ανεπαρκή εφαρμογή πολιτικής για υγιεινή τροφίμων. Επίσης, οι φοιτητές θα αναγνωρίσουν το σημαντικό ρόλο της υγιεινής τροφίμων καθώς και της ανάλυσης κινδύνων για την ασφάλεια των εδεσμάτων.


Ασφάλεια Τροφίμων (Υγιεινή Τροφίμων και HACCP) (CACM_161.1_B)

KursbereichSemester 1

Το μάθημα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει στον φοιτητή τις βασικές γνώσεις τόσο για την καλύτερη εφαρμογή της ασφάλειας τροφίμων όσο και για την εφαρμογή και λειτουργία του συστήματος HACCP στην ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία. 

Το μάθημα παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα κατανόησης της διασύνδεσης μεταξύ υγιεινής τροφίμων, τροφικής δηλητηρίασης, και της αλλοίωσης τροφίμων, αναγνωρίζοντας το κοινωνικοοικονομικό κόστος από την ανεπαρκή εφαρμογή πολιτικής για υγιεινή τροφίμων. Επίσης, οι φοιτητές θα αναγνωρίσουν το σημαντικό ρόλο της υγιεινής τροφίμων καθώς και της ανάλυσης κινδύνων για την ασφάλεια των εδεσμάτων.


Επαγγελματικά Αγγλικά Ι (CAEN_111.1_B)

KursbereichSemester 1

This module, as all language modules, is aligned with the Common European Framework of References (CEFR) for Languages. The course intends to further extend the basic language skills focusing on communication in the hospitality and tourism industry. By the end of the semester, students are expected to have gone half way through the A2 Level. 


This is the first course in a sequential series, and it provides students with basic language skills of listening, speaking, reading and writing in English, with an emphasis on practical vocabulary and professional situations.

By the end of the semester, students are expected to be close at functioning close to B1 + Level of the Common European Framework of Reference for Language.






Εισαγωγή στη Γαστρονομία (CAPM_114.1_B)

KursbereichSemester 1

Το μάθημα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει στους φοιτητές τις βασικές αρχές και πρακτικές της γαστρονομίας, επιτρέποντάς τους να αντιληφθούν σε βάθος το ευρύ πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύσσεται, σε σχέση με τη συνεχιζόμενη εξέλιξή του.

Βασικές Αρχές Μαγειρικής (CAPM_111.1_B)

KursbereichSemester 1

Αυτό το μάθημα παρέχει μια βασική κατανόηση της μαγειρικής θεωρίας, δεξιοτήτων και τεχνικών. Οι μαθητές εισάγονται στην επαγγελματική κουζίνα και να εξοικειώνονται επαγγελματικά με την ασφάλεια της υγιεινής της κουζίνας, τις δεξιότητες μαχαιριών και τη βασική προετοιμασία φαγητού.

Παραγωγή Κρεατικών, Θαλασσινών Παρασκευών και Κρύα Κουζίνα (CAPM_112.1)

KursbereichSemester 1

Αυτό το μάθημα έχει σκοπό να εισαγάγει τους φοιτητές στην παραγωγή και  προετοιμασία των διαφόρων κρεάτων και θαλασσινών, και στις βασικές λειτουργίες της κρύας κουζίνας, εφαρμόζοντας θεωρία και τεχνικές για την επίτευξη του στόχου αυτού. Οι φοιτητές θα αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις στον χειρισμό προϊόντων (κρέατα, πουλερικά, ψάρια και θαλασσινά) και θα μάθουν τις βασικές διαδικασίες της παραγωγής εδεσμάτων στο τμήμα της κρύας κουζίνας «Garde Manger».  


Αναγνώριση, αγορά και αποθήκευση προϊόντων (CAPM_113.1_A)

KursbereichSemester 1

Το μάθημα αυτό παρέχει στους φοιτητές βασική γνώση των κύριων στοιχείων και διαδικασιών που σχετίζονται με την αναγνώριση, την αγορά, την αποθήκευση και το χειρισμό ενός μεγάλου φάσματος τροφίμων.

Σκοπός του μαθήματος είναι η εισαγωγή των φοιτητών στην αναγνώριση, αγορά, αποθήκευση και χειρισμό των προϊόντων. Παρέχει στους φοιτητές βασική γνώση των κύριων στοιχείων και ενεργειών που σχετίζονται με την αναγνώριση, την αγορά, την αποθήκευση και το χειρισμό των προϊόντων. Οι φοιτητές θα είναι σε θέση να προσδιορίσουν τα χαρακτηριστικά και τη σύνθεση διαφόρων ομάδων τροφίμων και θα εξοικειωθούν με τους παράγοντες ποιότητας που σχετίζονται με τη διάρκεια ζωής των τροφίμων.

Αναγνώριση, Αγορά και Αποθήκευση Προϊόντων (CAPM_113.1_B)

KursbereichSemester 1

Φιλοσοφία μαθήματος

Σκοπός του μαθήματος είναι η εισαγωγή των φοιτητών στην αναγνώριση, αγορά, αποθήκευση και χειρισμό των προϊόντων. Παρέχει στους φοιτητές βασική γνώση των κύριων στοιχείων και ενεργειών που σχετίζονται με την αναγνώριση, την αγορά, την αποθήκευση και το χειρισμό των προϊόντων. Οι φοιτητές θα είναι σε θέση να προσδιορίσουν τα χαρακτηριστικά και τη σύνθεση διαφόρων ομάδων τροφίμων και θα εξοικειωθούν με τους παράγοντες ποιότητας που σχετίζονται με τη διάρκεια ζωής των τροφίμων.

 

Στόχοι

Το μάθημα αυτό παρέχει στους φοιτητές βασική γνώση των κύριων στοιχείων και διαδικασιών που σχετίζονται με την αναγνώριση, την αγορά, την αποθήκευση και το χειρισμό ενός μεγάλου φάσματος τροφίμων.


Κύριες Μέθοδοι Μαγειρέματος (CAPM_115.1_B)

KursbereichSemester 2

Σκοπός του μαθήματος είναι να εισαγάγει τους φοιτητές στις βασικές μεθόδους μαγειρέματος και την εφαρμογή τους για την ετοιμασία εδεσμάτων.  Το μάθημα αυτό παρέχει στους φοιτητές ευρεία αντίληψη της θεωρίας που διέπει τις βασικές μεθόδους μαγειρέματος, μέσω εντατικής πρακτικής εξάσκησης για τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους στις μαγειρικές τέχνες.

Το μάθημα αυτό παρέχει στους φοιτητές ευρεία αντίληψη της θεωρίας που διέπει τις βασικές μεθόδους μαγειρέματος μέσω εντατικής πρακτικής εξάσκησης για τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους στις μαγειρικές τέχνες. Οι φοιτητές θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν και να αναλύουν τους διαφόρους τρόπους μεταφοράς της θερμότητας στα τρόφιμα.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΙΙ (CAEN_121.1_B)

KursbereichSemester 2

This module, as all language modules, is aligned with the Common European Framework of References for Languages (CEFR).  It aims to further extend the basic language skills in English focusing on communication in culinary professions By the end of the semester, students are expected to extend their knowledge and skills so that they will have covered the A2 Level.

Επαγγελματισμός και Φιλοξενία (CACM_163.1_Α+Β)

KursbereichSemester 2

Η ενότητα αυτή έχει σχεδιαστεί για να επιτρέψει στους φοιτητές να αναγνωρίσουν την ανάγκη επαγγελματισμού και φιλοξενίας στην Ξενοδοχειακή και Τουριστική Βιομηχανία και να τους προετοιμάσει για την αποτελεσματική τους καταξίωση.

Οι στόχοι αυτού του μαθήματος είναι να επιτρέψει στους φοιτητές να αναγνωρίσουν τον επαγγελματισμό και την σωστή φιλοξενία προσδιορίζοντας τα στοιχεία που αποτελούν την δημιουργία ενός ικανού επαγγελματία. Το μάθημα είναι σχεδιασμένο για να κάνει τους φοιτητές να καταλάβουν τους όρους/συνθήκες στην Ξενοδοχειακή και Τουριστική Βιομηχανία και την σημαντικότητα τους. Επίσης θα τους προετοιμάσει πως να επιδιώξουν τον επαγγελματισμό και τη φιλοξενία  μέσω της ανάπτυξης των προσωπικών ποιοτήτων και αξιών.

Επαγγελματικά Ρωσικά I (CARU_121.1_A)

KursbereichSemester 2

Αυτό είναι το πρώτο επίπεδο μιας διαδοχικής σειράς μαθημάτων Ρωσικής Γλώσσας για επαγγελματικούς σκοπούς και απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και σε φοιτητές με κάποια προηγούμενη εμπειρία στη γλώσσα αυτή. Το μάθημα σκοπεύει να εισαγάγει τους φοιτητές στον τομέα της επισιτιστικής και τουριστικής βιομηχανίας, βοηθώντας τους παράλληλα να αναπτύξουν βασικές γλωσσικές, επικοινωνιακές και επαγγελματικές δεξιότητες στη Ρωσική Γλώσσα.

Σε αυτό το επίπεδο, οι φοιτητές θα αποκτήσουν βασικές γλωσσικές δεξιότητες και γραμματική δομή της γλώσσας προκειμένου να επικοινωνούν στο επαγγελματικό τους περιβάλλον, παρέχοντας παράλληλα ποιοτικές υπηρεσίες. Θα είναι σε θέση να κατανοούν και να χρησιμοποιούν οικείες και καθημερινές εκφράσεις και πολύ βασικές φράσεις που στοχεύουν στην ικανοποίηση αναγκών που σχετίζονται με το επαγγελματικό τους πεδίο. Θα είναι σε θέση να επικοινωνούν με απλό τρόπο υπό την προϋπόθεση ότι ο συνομιλητής θα μιλά αργά και καθαρά και θα είναι διατεθειμένος να βοηθήσει. Αναμένεται από τους φοιτητές να λειτουργούν στο επίπεδο Α1 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ).

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΙΙ (CAEN_121.1_A)

KursbereichSemester 2

This module, as all language modules, is aligned with the Common European Framework of References for Languages (CEFR).  It aims to further extend the basic language skills in English focusing on communication in culinary professions By the end of the semester, students are expected to extend their knowledge and skills so that they will have covered the A2 Level.